АктуалноГрадътКриминалеМненияПод ножа

Окръжна прокуратура извършва мащабно разследване за данъчни престъпления

Предмет на разследване не са действия на таксиметровите водачи, като същите ще бъдат разпитани единствено в качеството на свидетели, а извършването на действията по разследване по никакъв начин не налага преустановяване на тяхната дейност

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, от страна на дружества, занимаващи се с таксиметрова дейност. Предмет на разследване не са действия на таксиметровите водачи, като същите ще бъдат разпитани единствено в качеството на свидетели, а извършването на действията по разследване по никакъв начин не налага преустановяване на тяхната дейност, съобщават от държавното обвинение.

Досъдебното производство е било образувано вследствие на извършена проверка по подаден от началника на областния отдел „Автомобилна администрация“ – Пловдив сигнал, съдържащ данни за данъчни, документни и други престъпления. До момента са извършени множество процесуално-следствени действия, вкл. претърсвания и изземвания, разпити на свидетели и приобщаване на писмени доказателства.

Разследването по случая продължава.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина