АктуалноБългарияГероите на деняНовини

Общински съвет стана на крака за младите олимпийски надежди на Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

Успешно представилите се на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес пловдивски тийнейджъри получиха и парични награди между 1000 и 500 лева

Таня Грозданова

В началото на днешната редовна сесия общинските съветници станаха за втори път на крака, след като чуха химните на България и Пловдив, каквато е традицията преди заседание, местните управници се изправиха отново, за да посрещнат младите олимпийски надежди на града.

Алекс Начева, Диана Петкова, Кирил Кирилов и Пламен Емилов, както и техните треньори бяха посрещнати тържествено в знак на уважение за високите им спортни постижения, извоювани на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес.

Припомняме, че в Аржентина България записа най-успешната младежка олимпиада, талантите ни спечелиха общо 5 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала в различните дисциплини.
Сред златните медалисти бяха двама пловдивски представители Александра Начева, която триумфира в тройния скок, и Кирил Киров, който спечели злато в дисциплината 10 метра пистолет при смесените отбори в стрелбата. Диана Петкова е с призовото 6-то място в плуването и поставен нов национален рекорд, а Пламен Емилов е на почетното 10-то място в стрелбата с въздушна пушка.

Четиримата тийнейджъри заявиха, че мечтаят да чуят химна на почетната стълбица по време на големите олимпийски игри. Те получиха албуми на Пловдив, грамоти и парични награди между 1000 и 500 лева.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина