АктуалноМненияПод ножа

Община Пловдив се договаря пряко със съветник от коалицията

 

Таня Грозданова

Архитектурното бюро на общинския съветник от „Кауза Пловдив“ е единственото поканено за договаряне без предварително обявление от Община Пловдив в процедура по проектиране на три инфраструктурни обекта в града. Максималният бюджет за изпълнение на поръчката от фирмата на арх. Цветелин Цоневски е 53 000 лева с ДДС.

Става дума за проектиране на следните инвестиционни проекти с включен авторски надзор: Реконструкция на ул. „Четвърти януари” в участъка от бул. „Шести септември” до бул. „Марица-юг”;  Изграждане пешеходен надлез /пасарелка/ над бул. „Княгиня Мария Луиза”, свързваща пешеходния тротоар пред входа на централни пловдивски гробища и пешеходен тротоар пред улица „Маяковски” и втори такъв над бул. „Цариградско шосе”, свързващ тротоарите в района пред бензиностанция „Еко”.

Учудващо, или не, „Цоневски ПК” ООД е единственото дружество, към което е отправена поканата. Интересно е да се отбележи, че в мотивите за избор на процедура е описано решение на градската управа, с което през юни бе прекратена обявена два месеца по-рано обществена поръчка, която освен споменатите три обекта, включваше и изграждането на многоетажен паркинг на мястото на сградата на бившия ТЕЛК.

Новото обявление е публикувано на 19 септември 2018 г. в сайта на общината и ден по-рано на сайта на Агенцията за обществени поръчки (АОП).

Репортерът ни се свърза с отдел „Връзки с обществеността“ на Община Пловдив с молба за коментар по казуса, относно прякото договаряне с фирма на коалиционен партньор в местния парламент.

Първоначалният отговор на общинските юристи бе, че процедурата е прекратена с писмо до АОП, изпратено преди две седмици. След напомняне от наша страна, че именно тогава е обявена процедурата и изпращане на линкове от двата сайта за доказателство, сега очакваме след проверка да получим нов коментар.

Очаквайте продължение.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина