АктуалноГрадътМненияПод ножа

Общината допълнила и променила строителното разрешение за галерията на Гладстон

Кметът: Работи се по нов проект, който не сме показали на Дружеството на пловдивските художници

Какво ще се прави там се решава от възложителя, а не от някой, който е решил, че ще бъде ползвател, заяви кметът

Арка над тротоара няма да има

Иво Дернев

Община Пловдив е разширила и променила строителното разрешение за галерията на Гладстон. Там се работи по нов проект, който не е показан на този етап на Дружеството на пловдивските художници.

„Влизаме в една хипотеза кой трябва да каже какво да има там. Дали възложителят или някой, който е решил, че ще бъде ползвател. Работи се по нов проект. Не сме длъжни да  уведомяваме Дружеството на пловдивските художници, че се променили строителното разрешение. Това какво ще се прави там се решава от възложителя и хайде вече по-сериозно да го кажем”, подчерта кметът Иван Тотев.

Той допълни, че новият проект не включва излишни ефекти по фасадата на бъдещата галерия. „Арки няма да има. Това е положението. Ние правим галерия, а не офиси. В издаденото над тротоара част от предишния проект имаше офиси, магазини и зали за срещи, а ние искаме да правим галерийни пространства”, коментира градоначалникът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Да делегираш права не означава, че получателят може да си прави, каквото поиска!? За обществени проекти е задължително да има обществено достъпна информация – затова се правят обществени обсъждания! Утре може да реши да я направи хотел, или като са го избрали, викаш, няма проблем?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина