АктуалноГрадътКриминалеНовини

Обещано: Камери и на Младежкия хълм

След смъртните случаи с отровени домашни любимци

Бунарджика, Сахата и Джендема на пряко наблюдение

Соня Попова

Заместник-кметът по транспорт, обществен ред и сигурност в Община Пловдив инж. Златен Велев пое ангажимент за стартиране на процедура по проектиране за изграждане на видеонаблюдение на Младежкия хълм. Той бе попитан от журналисти каква ще е реакцията на общината на започналата подписка от граждани, чиито домашни любимци са засегнати от разхвърляна отрова по различни кучешки площадки.

Последният фрапиращ случай бе през уикенда на Младежкия хълм, когато две големи кучета починаха, а хората поискаха монтиране на камери на тепетата, Гребната и парковете, където разхождат кучетата си.

„По видеонаблюдението не сме спирали да работим. В част от Гребната имаме, ще трябва да го надградим. В момента се оборудва с камери парк „Белите брези“ в  Кючука. Камери вече са монтирани в новия парк в Коматево и Прослав. Предстои да бъде опасан с видеонаблюдение и Бунарджика. В момента се прави проект за Сахат тепе. Наистина на Младежкия хълм не сме правили там не е стартирана процедура, ще трябва да започнем такава,“ допълни зам.-кметът Велев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина