Обвинителният акт срещу Събка Рашкова вече е внесен в съда

Актуално Градът Криминале Новини Под ножа Темида

Дъщерята на Кирил Рашков ще отговаря пред Темида за държане, с цел разпространение, на хероин на стойност 184 921 лева

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе скоростно в съда обвинителен акт по бързо производство спрямо 46-годишната Събка Рашкова, само 2 седмици след ареста й. Дъщерята на Кирил Рашков ще отговаря пред Темида за това, че на 24 февруари е държала, с цел разпространение, високорискови наркотични вещества в особено големи размери – хероин с общо тегло 2054,68  грама на обща стойност 184 921,20 лева.

По делото е установено, че на 24 февруари 2020 г., обвиняемата Решкова влязла с лек автомобил, марка „Мерцедес“ от Република Турция в Република България и отседнала в казино в Свиленград. По-късно се обадила на племенника си, като му обяснила къде се намира и поискала от него да се срещнат в града и да я върне в Пловдив, където живеела. Събка Рашкова обяснила, че е употребила лекарства и не е в състояние да управлява автомобила си. Той се съгласил.

Около 18,25 часа при полицейска акция на служителите на ОД на МВР – Пловдив, лекият автомобил, марка „Мерцедес“, в който на дясната седалка пътувала обвиняемата, бил спрян за проверка край Пловдив, близо до транспортен възел „Войводиново“. При извършен обиск на Събка Рашкова, под горните дрехи, обвити около тялото й, са били открити и иззети пет пакета, облепени с кафяво тиксо, съдържащи хероин с общо нетно тегло – 2054,68 грама на обща стойност 184 921,20 лева, както и два броя мобилни телефони „Айфон“.  Тя е заявила, че наркотичните вещества са нейни.

По делото са изготвени експертизи, разпитани свидетели. Рашкова е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ от 28 февруари.  Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинена, е от 3 до 12 г. „лишаване от свобода“ и глоба от 10 000 лв. до 50 000 лв.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.