АктуалноГрадътКриминалеМненияНовиниПод ножа

Невменяем е осквернил паметника на Стефан Стамболов в Пловдив

Георги Димитров (Моцарт) подал сигнала в полицията

Извършителят е задържан, настанен е в Центъра за психично здраве

Социалните мрежи гърмят цяла нощ как вандали са поругали монумента на Стефан Стамболов в Пловдив. В сърцето на  Европейската столица на културата на самата Главна улица на древния и вечен град в деня, когато се навършват 165 години от рождението на българския революционер и държавник! Появиха се най-различни версии за извършителите от група дрогирани тийнейджъри, до група пияни чужденци.

Истината е, че  около 21.30 ч. снощи на тел. 112 е получен сигнал за мъж с агресивно поведение, който разхвърлял цветята и венците пред паметника на Стамболов, съобщиха от ОД на МВР – Пловдив. Реагирали са екипи на Второ и Четвъто РУ. Установен е извършителят – 43-годишен. Отведен е във Второ РУ, а по-късно в Центъра за психично здраве.

Очевидец е подал сигнала. Това е уличният музикант Георги Димитров, по прякор Моцарт. Ето какво разказва той на профила си във фейсбук.

„…вижте как един ВАНДАЛ обруга признателното дело на всички ни! РАЗХВЪРЛЯ венците и цветята по случайни граждани като крещеше:“Мъртвите не заслужават цветя“! Отидох да се саморазправям и звъннах на полицията да дойдат да го арестуват! След което писах обяснения в районното! Недопустимо е вечер да няма силова охрана в Европейската столица на културата! Страх ме е за мен и за всички вас!“

Според други хора, присъствали на залавянето на агресивния мъж, той е бил арестуван от близо  15 униформени.

Тази сутрин площадът пред паметника е изчистен.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. кажете , че луд и е СЛУЧАЙНО ! Болшевишките провокации се засилиха напоследък… точно на Стамболов паметника и точно на рожденият му ден.. и един мармот завива в станиол..

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина