Многофункционална спортна зала Дунав – първата в града с фотоволтаици

Актуално Градът Изпод тепето Новини

Тренировките в старата сграда няма да прекъсват, до изграждането на новата

На мястото на грозната и стара спортна зала Дунав трябва да израсте нов многофункционален комплекс. Той ще бъде с няколко зали и с височина 14 метра. Общата разгъната застроена площ по проект е 3400 кв. метра. Изграждането на новата зала “Дунав” струва 4 193 000 лева с ДДС и трябва да бъде напълно завършено за 360 дни. Старт на строителните дейности бе даден днес от голяма група представителите на Община Пловдив, начело с кмета Иван Тотев и участници от спортните федерации по художествена гимнастика и аеробика.

Бутилка шампанско счупиха ритуално в кофата на багера шампионите от клуб “Аеробика-АМД”, които сега тренират в зала Дунав.

В старата зала, която е висока само 4 метра, с РЗП около 800 квадрата, деца от града тренират още художествена гимнастика, карате и балет.

Новият спортен комплекс ще има две тренировъчни зали с обслужваща сграда и игрища на открито, осветление, озеленяване, паркинг.  На покрива ще бъдат монтирани фотоволтаични панели, които ще захранват климатиците.

Тренировките в старата сграда няма да прекъсват, до изграждането на новата. В стойността на проекта – струва 4 193 000 лева с ДДС, фирмата “Пирс – Д” ООД трябва да събори старата сграда, след като новата бъде направена.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.