АктуалноВластГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

Йордан Иванов: Ако бях избирател на Съюз за Пловдив, щях днес да съм безкрайно огорчен

Как си „антисистемен” и се вливаш в една от най-системните партии в България- ГЕРБ, пита градският лидер на ДСБ и общински съветник в новия местен парламент

„ Как си „антисистемен“ и се вливаш в една от най-системните партии в България – ГЕРБ, като забравяш за партийните назначения, корупцията, обвиненията в партизанщина и некадърност? Как забравяш това? Как го забравяш като са гласували живи хора за теб на база тези послания?”, пита с публикация в личния си профил във фейсбук местният лидер на ДСБ Йордан Иванов и общински съветник в новия местен парламент. Той излезе с позиция относно назначаването на Дани Каназирева за областен управител на област Пловдив по предложение на премиера Бойко Борисов малко след изказването й по бТВ тази сутрин. В него тя каза, че ДСБ във формат Реформаторски блок са издигнали Здравко Димитров за кандидат за кмет на миналите местни избори и два мандата са имали председател на Общинския съвет.

Ето и цялата позиция на Йордан Иванов без редакторска намеса:

Оставете личните нападки към Дани Каназирева – винаги в разговори с приятели, опоненти и познати съм кавал, че съм омерзен от личните гнусни нападки във връзка със смяната на името ѝ – това е право на всеки едни човек и никой не следва да бъде винен. Гнусните подхвърляния и сравнения с името на кмета ме омерзяват.

Оставете нападките ѝ от тази сутрин по БТВ по наш адрес, че сме участвали в управлението на Пловдив 8 години – г-жа Каназирева знае прекрасно, че аз съм човекът, който защитаваше пред ръководството на ДСБ Пловдив свалянето на Спас Гърневски като неизбежно, заради безропотната подкрепа към ГЕРБ и забравянето на политиките, които сме обещали. И така и стана – успяхме.
Г-жа Каназирева знае прекрасно, че по мое време ръководството на р-н Централен свали политическо доверие от наш общински съветник, заради безропотна подкрепа към Иван Тотев и забравяне на обещания към избирателите.
Демократична България винаги е била безкомпромисна по отношение на забравянето на обещанията към избирателите и безропотната подкрепа към ГЕРБ.

Оставете всичко това. Най-важното днес е предателството към избирателите, защото това е политическият разговор. Ето кое е важното днес:

  1. Как осемгодишна риторика на „борба срещу статуквото“ намира своя пристан в лично назначение на премиера на страната, като неговите уши и очи в Пловдив? Как ще бори статуквото като подчинена на новите комунисти? Този въпрос се нуждае от отговор повече от всякога.
  2. Как си „антисистемен“ и се вливаш в една от най-системните партии в България – ГЕРБ, като забравяш за партийните назначения, корупцията, обвиненията в партизанщина и некадърност? Как забравяш това? Как го забравяш като са гласували живи хора за теб на база тези послания?
  3. Винаги ми е било удоволствие да разговарям с г-жа Каназирева на тема децентрализация, защото там имаме сходни убеждения, почти застъпващи се. Как ставаш служител на премиера, който ходи и раздава еднолично през прозореца на джипа си пари в цяла България, като си твърдял, че той не трябва да има тези правомощия. Това е в пълен противовес с принципите на децентрализацията. Нещо повече – как сега ще се противопоставиш на този авторитарен модел на публични финанси, при условие че шефът ти е човека, който непрестанно спекулира, че „той дава“, и който е готов да се раздели с всеки човек от екипа си, в т.ч. и с областния управител на Пловдив, само при мисълта за децентрализация?
  4. И не на последно място – Г-жа Каназирева, за да обоснове съюза си в ГЕРБ, така е скочила да брани Здравко Димитров – Зико като носител на промяната в Пловдив, че може да сбърка много лошо. Не виждам причини за това доверие в аванс. Да, г-н Димитров заслужава да бъде наблюдаван в рамките на 100 дни какви политики ще проведе, но от сега да бъде хвален като носителят на промяната в града ни е напълно несериозно, защото номенклатурата на тоя етап в ГЕРБ е същата, партийните началници са същите, а обещания за смели реформи дори няма. И нещо повече – Иван Тотев беше кмет с огромни дефицити, но не може неговото махане от поста да служи за оправдание за назначението на г-жа Каназирева в областна управа.

Да, за това предателство на обещания и ценности говорим.
Да, ако бях избирател на Съюз за Пловдив, щях днес да съм безкрайно огорчен.
И да – който се е заиграл с премиера е бил ударен политически с парен чук по главата.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

10 коментари

  1. Да, важно е да си вярва Здравка. Бойко създаде Мая Манолова. Е, сега с опит показа и Здравка на България. Еднакви – амбициозни до полуда, плюещи, нагли, алчни, безскрупулни. ЖАЛКИ!

  2. Да те “сините” много отворени. Христо Иванов министър в на Борисов мандата, ДСБ в реформаторски блок начело с Здравко Димитров. На приказки много отворени, а да не би да ви е яд?

  3. КОЙ СИ ТИ Г-Н ИВАНОВ ДО ВЧЕРА ВИ НЯМАШЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА ВЪРТЕЛЕЖКА ,А СЕГА КРИТИКУВАТЕ КАНАЗИРЕВА КАКВО ВИ БЪРКА ЧЕ ТЯ Е НАЗНАЧЕНА ОТ ГЕРБ. НАЛИ СТЕ В ОПОЗИЦИЯ.МОЖЕ БИ КОГАТО НИЕ СЕ БОРЕХМЕ ЗА СИНЯТА ИДЕЯ ВИЕ НЕ СТЕ БИЛИ РОДЕНИ МОЖЕ БИ ВАШИЯТ ГОВОРИТЕЛ ГЪРНЕВСКИ НЕ ВИ ПРЕДАДЕ И ОТИДЕ ПРИ ГЕРБ. ВСЕКИ ДА СИ ГЛЕДА ПАРТИЯТА И ДА МЪЛЧИ.

      1. Синята идея е прегърната от ГЕРБ и всички останали, които се борят за властта. Синята идея се оказа личното облагодетелстване. Друго няма в нея. Много хора още я приемат за най-голямото постижение на демокрацията.

    1. Правилно Каназирева предаде своите избиратели,тя искаше само едно да се докопа до властта.Сега ще устрои няколко свои любимци със сладки службица и толкова.Значи правилно навремето са я натирени от ГЕРБ

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина