Инвеститор в Централен възстанови градинка

Актуално Градът Изпод тепето Новини

Строежът на кооперацията унищожи зелена площ  на улица „Жан Жорес“ и събори калкана на съседна къща, но фирмата оправи поразиите своевременно

Близо две години жители на Мараша се желваха по различни поводи от строеж на жилищна сграда на ъгъла на улиците „8-и март“ и „Жан Жорес“в центъра на Пловдив. Под тепето следеше процеса в помощ на съкварталците.

Припомняме, че в началото на 2018-а при изкопните работи Строителите събориха цяла стена на съседна къща. През цялото време хората от съседните улици негодуваха от неудобствата, които им създава строителната техника и недостъпния тротоар.

Точно на ъгъла в продължение на близо две години стоеше контейнер за строителни отпадъци и кран на мястото на малка зелена градинка. Още при първия протест от страна на квартала инвеститорът обеща, че ще  възстанови цяла градинка.

Обещано – изпълнено.

Споделете ни във:

9 коментара за “Инвеститор в Централен възстанови градинка

  1. Прекрасна градинка!!!Ако всички последват този пример, нашия град ще се превърне в райска градина!БРАВО!!!

  2. Живял съм 47 години на улица Осми март 1. ! И обожавам квартала и улицата си и ще правя всичко Тя да става по красива!

    1. Аз съм инвенститура и благодаря за това че Вие харесала градинката.Цели двадесет години съм подържал тази градинка и ще продълнжа!Защото Общината не е подържа!

  3. Еха, каква градина! Инвеститорът е направил цяла ботаническа градина с около 100 броя пръчки, цели 2 туи и борче. Хвала на такива хора! И сигурно това въобще не му е влизало в проекта на сградата, защото те май по закон са задължени да имат озеленяване. Под Тепето верно ли ще пускате такива статии? Баси сериозната медия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.