Започва отчуждаване на имоти за продължението на бул.„Македония“ в Кючука

Актуално Градът Новини Политика

Реконструкцията на ул.„Даме Груев“ стартира с 1 млн. лв.

Отлага се разширението на бул. “Марица–север“, заради подмяната на подземна инфраструктура по проекта за Водния цикъл

В параграф отчуждаване са предвидени рекордните 4 млн. лв, защото включват процедури по имоти за продължението на бул. „Македония“ до бул. „Александър Стамболийски“, съобщи кметът Здравко Димитров на среща със съветниците от „Съюз за Пловдив“. На нея се обсъдиха предложенията към проектобюджета на града, които от политически представената група са депозирали в деловодството на общината.

В проектобюджета на община Пловдив за 2020 г. е предвидена сумата от един милион лева, което ще даде възможност за обявяване на обществена поръчка за ул. „Даме Груев“. Тази година ще стартират строителните работи по реконструкцията, разширението, подмяната на ВиК мрежата и изграждането на нови тротоари. Това обяви кметът на Пловдив Здравко Димитров след среща.

Основен акцент на разговора бе ремонтът на ул. „Даме Груев“ в район „Южен“, за който настояват съветниците. Кметът ги увери, че парите за проектиране ще бъдат разплатени. Той гарантира, че се работи и по другия важен проект, предложен от партията на областния управител Дани Каназирева, – продължението на бул. „Македония“ до бул. „Александър Стамболийски“.

Съветниците от „Съюз за Пловдив“ приеха мотивите на кмета засега да се отложи разширението на бул. “Марица–север“, защото точно в тази част на района започва подмяната на подземна инфраструктура по проекта за Водния цикъл и ако булевардът бъде разкопан, има риск да се блокира целия квартал.

Екипът на кмета се ангажира да изготви проекти към Националния доверителен екофонд по две предложения на съветниците от „Съюз за Пловдив“, които касаят саниране на ДГ „Еделвайс“ в район „Тракия“ и ДГ „Захарно петле“ в район „Северен“.

Повечето от улиците, за които „Съюз за Пловдив“ искат финансиране, ще бъдат включени в капиталовата програма като текущи ремонти. Общинската администрация пое ангажимент да преасфалтира най-компрометираните участъци на улиците „Жълтуга“, „Гърличе“ и „Деница“ в район „Северен“. В „Централен“ ще бъдат ремонтирани ул. „Щросмайер“ и „Димчо Дебелянов“. Също така беше прието предложението да се довърши ул. „Д-р Селимински“, която не беше включена в проекта по ОП „Региони в растеж“.

Здравко Димитров увери общинските съветници от партията на Дани Каназирева, че в район „Източен“ ще стартира работата за изграждане на нова връзка между ул. „Богомил“ и бул. „Санкт е Петербург“. Прие се и предложението им да бъде извършен ремонт и доставка на нови съоръжения и оборудване за детската площадка на ул. “Преспа“ 12.

Въпреки сложното финансово състояние на общината, екипът на кмета и съветниците от „Съюз за Пловдив“ смятат, че със заложените в бюджета средства ще бъдат решени малка част от проблемите на града.

„Удовлетворени сме от проведения диалог с кмета и неговия екип и считаме, че само чрез разбирателство и постоянна комуникация между различните политически сили можем да постигнем успех в интерес на пловдивчани“, каза след срещата председателят на групата съветници от „Съюз за Пловдив“ Евелин Парасков.

Споделете ни във:

6 коментара за “Започва отчуждаване на имоти за продължението на бул.„Македония“ в Кючука

  1. Леле…. дуетът на разрухата.Ебаха ти майката Пловдив ГЕРБЕРАСТКИ ТЪПИ , НАГЛИ И КРАДЛИВИ ЛАЙНАРИ.

  2. Не знам кой определя вида на улиците,но тази квартална улица няма нищо общо с булевард/бул.Ал.Стамболийски/ може през соца да е имало някакъв проект за булевард който едва ли ще види реализация.Бул.Македония е същото недоразумение,тесни улици с имена на “булеварди” които с нищо не облекчават трафика в града.

  3. здравке кажи си най- после от кои си. от партийката ти съюз за пловдив ли, от кака ти мигленка кунева ли , от рада дълбоката ли пардом раданчо кънев , герберуга ли си . не здравке от партията на КЕЛЕПИРА си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.