АктуалноГласовеГрадътМненияНовиниПод ножа

Една невалидна бюлетина и 1 глас в повече направиха проф. Мариана Мурджева ректор на МУ

141 делегати от общото събрание гласуваха за нея, 140 подкрепиха проф. Карен Джамбазов

Медицинският университет продължава по старому, въпреки че половината от делегатите на общото събрание поискаха промяната

Статуквото във ВУЗ-а се бетонира, проф. Стефан Костянев оглави общото събрание

Иво Дернев

Само един глас и една драматична и твърде странна невалидна бюлетина решиха изборите за ректор на Медицинския университет. Проф. Мариана Мурджева оглави ВУЗ-а след като спечели 141 от гласовете на делегатите в общото събрание. 140 души гласуваха за проф. Карен Джамбазов. Подобно драматично развитие на избори за ректор на МУ не е имало. На балотажа гласуваха 282-ма делегати, а на първия тур те бяха 283. Не е ясно къде се е загубил този така важен с оглед резултата на балотажа един делегат.

Този вот доказва едно- Медицинският университет има нужда промяна. Заявиха го тези 140 души, които застанаха зад кандидатурата на проф. Карен Джамбазов. Реформа в университета обаче няма да случи в следващите 4 години. Настоящото ръководство запазва позициите си, след като проф. Стефан Костянев оглави общото събрание, а неговият кандидат го наследи на поста. Очевидно обаче недоволството срещу начина на управление на Медицинския е огромно, въпреки двата мандата на това ръководство. Така или иначе една невалидна бюлетина стигна статуквото да се бетонира за още 4 години. И вероятно да прокопае още по-дълбоки окопи на разделение.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

18 коментари

    1. Толкова за нишо не ставате, дърти корумпирани комунисти, че дори ме знаете как да върнете страница назад в коментарите. Кой ще ви трие точно на вас пък тъпите коментари. Да живее Под тепето. Само то ви кара да бъдете неспокойни явно, хаха

  1. Знам само едно, половината делегати са милионери, на гърба на здравната система и страданията на хората. Отдавна няма морал в това съсловие. Избират си кой да харчи големия бюджет на МУ и да стават още по-богати. Жалко за добрите специалисти и хора, които нямат и не могат да имат думата в тази корумпирана система.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина