АктуалноГрадътКултураНовини

Дъжд и жици на Hills of Rock (СНИМКИ)

Пороят не уплаши музиканти и фенове, дори направи купона уникален

Концертът на Disturbed завърши с посвещение към страдащите от депресия и загубените в последните години творци

снимки: Десислава Цвяткова

Хиляди куфяха под дъжда на поредното издание на незабравимия първи ден на Hills of Rock 2019 в Пловдив. Двата изляли се пороя не спряха купона, а дори го направиха още по-запомнящ се за всички, дошли на поляните край Гребната база. Рокът и жиците ще останат в спомените на огромното множество българи от цялата страна, както и чужденци от всички краища на планетата.

Най-голяма беше навалицата за хедлайнерите Disturbed. Небето не се съобрази с йерархията на групите и изсипа огромно количество вода тъкмо за тях. „Обикновено това надъхва публиката още повече“, коментира вокалът Дейвид Драйман от сцената. „Благодарим ви, че останахте въпреки пороя“, казаха на тръгване от групата, но хилядите крещящи гласове за бис ги върнаха за още музика.

По време на концерта Драйман говори за зависимостите и депресиите. Той сподели, че всеки е податлив на капана на тези болести и дори се обърна към публиката с призив всеки, който е страдал от нещо подобно да вдигне ръка. Драйман призова всички да си помагаме при нужда, а цялото му изказване премина, докато на фон зад него се изписваха контакти за институции, които предлагат помощ при нужда. „Не трябва да виждаме любимите си хора в ковчег, така че когато страдат, трябва да им дадем причина да преодолеят това и да продължат напред“, каза той и припомни за загубата на легендарни творци и артисти, като Робин Уилямс, Крис Корнел и други.

Хилядите фенове се забавляваха и с много други групи преди това, сред които имаше както местни пловдивски и български банди, така и гости от чужбина. Разнообразие имаше и сред публиката, като голямата бройка чужденци се усещаше от всички, а най-разпознаваемите езици бяха гръцкият и английският.

Програмата продължава днес вечерта с още много рокендрол. Прогнозата за времето вече е по-благосклонна, но изненади винаги могат да се очакват. Въпреки всичко, дъждът не намали настроението, а напротив – рокендрол феновете се забавляваха, като скачаха в локвите, снимаха се под пороя, прескачаха по гуми и усетиха разхлаждащата силна на небето по най-позитивния въможен начин.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина