АктуалноБългарияВашите писмаГероите на деняЖивотЗабавлениеНовини

Добрата новина: Котето, захвърлено в река Марица, е спасено

Двама алпинисти доброволци се отзоваха на молбата за помощ на тийнейджърите

Едночасова екстремна акция и един кренвирш спасиха положението (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Соня Попова

Акцията по спасяването на малкото коте, което деца забелязаха преди два дни в река Марица, приключи успешно. Е, единият от спасителите е ухапан по показалеца, но е щастлив.

За молбата за помощ на тийнейджъра Кристиан Зефов от крайречния квартал Мараша в центъра на Пловдив, на когото нито една институция не обърна внимание, ви разказахме подробно ТУК.

Младежът чул жалното мяукане, минавайки по моста още в петък и в неделя сутринта почти бе изгубил надежда, че котето ще е живо, след като с него се свърза алпинист, оставил координати под статията ни.

Изглежда котето е не само късметлия, а и боец, тъй като след повече от 48 часа на остров в реката и не без съпротива, се предаде в ръцете на спасителите си днес по обяд. Акцията по спасяването му бе не само опасна, но на моменти и инфарктна.

Пловдивчанинът Крум Сираков се спусна от Моста на Герджика с алпинистко оборудване, осигуряван от приятеля си Митко Кунев, пред очите на Кристиан и неговите приятели. Котето се оказа на около месец-два и се съпротивляваше яростно на опитите на Крум да го хване.  Накрая бедстващото животинче бе примамено с кренвирш.

Днес след обяд ще дойде осиновителката – приятелка на Кристиан, която ще се грижи за котето.

Ето какво ни написа Кристиан след щастливата развръзка:

„Наистина ви благодаря много! Никога не съм бил негативно настроен към интернет медиите, но в случая бях скептично настроен, дали ще има резултат. Но ето, че резултат има и то повече от просто положителен. Наистина помогнахте много и всъщност основно вие ми помогнахте с всичко. Много ви благодаря! Уникални сте!“

Кристиан, Крум, Митко, Ели, Женя… и всички добри хора, които споделиха апела на децата, екипът на Под тепето ви благодари – Уникални сте!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина