АктуалноВластГрадътМненияНовиниПод ножа

Демократична България: Призоваваме МС да преосмисли решението си и да отстрани Дани Каназирева от поста губернатор

Подобно назначение е поредната заигравка с нервите и прага на търпимост на гражданите, водещо до апатия и липса на доверие във всички политически субекти на терен, смята от коалицията

Групата на Съюз за Пловдив в общински съвет ще бъде патерица на ГЕРБ, допълват от ДБ

Ръководството на Демократична България излезе с остра позиция относно назначаването на Дани Каназирева за областен управител на област Пловдив. „ Подобно назначение е поредната заигравка с нервите и прага на търпимост на гражданите, водещо до апатия и липса на доверие във всички политически субекти на терен. Категорично заставаме зад позицията, че назначаването на Дани Каназирева за областен управител е политическа договорка, която се е случила зад гърба на пловдивчани още преди началото на изборната кампания. Това е двойно предателство спрямо пловдивчани, тъй като освен удовлетворяването на лични конюнктурни амбиции, групата на Съюз за Пловдив в общински съвет ще бъде патерица на ГЕРБ, което е в противовес с дадените обещания на пловдивчани”, заявяват от Демократична България.

От коалицията призовават Министерски съвет да преосмисли позицията си и да отстрани Дани Каназирева от поста губернатор.

Ето и цялата позиция на Демократична България:

Днес  06.11.2019г. по медиите бе разпространена информация, че Дани Каназирева от „Съюз за Пловдив“ е назначена за областен управител на област Пловдив с решение на Министерски съвет от същата сутрин.

Пак от медиите разбираме, че Дани Каназирева е потвърдила информацията за назначението си и отговаря, че след разговори със Здравко Димитров ще реши дали съветниците от нейната група да подкрепят и да се присъединят към групата на ГЕРБ.

За нас стои като водещ въпросът за доверието на пловдивчани и дадените обещания. Как и по какъв начин опозиционното поведение на Дани Каназирева в продължение на години намира своя пристан в назначение на правителството като служител на премиера? Как Дани Каназирева ще осъществява контрол върху работата на общински съвет, при условие че е назначена от партийния шеф на кмета на Пловдив?  Приемането на поста областен управител е предателство спрямо гласоподавателите, които са дали своя глас за коректив на властта и опозиционно поведение.

Историята на Дани Каназирева в местната политика, разказана накратко – с начало в ГЕРБ, през обвинения за прокарване влиянието на Георги Гергов, основаването на собствената й партия, гравитация около други субекти, и накрая пак ГЕРБ.

От друга страна, съвсем прясна е и безобразната манипулация на екзитполовете в изборния ден
Ние считаме, че тази договорка на тъмно се е случила още преди изборната кампания, като най-големият аргумент за това е, че Съюз за Пловдив не отправиха в хода на кампанията нито едно послание по отношение на спечелилия кандидат в Пловдив и разиграха театъра с екзитполовете, който обслужи управляващите.

Ние като граждани и политическа формация, които стоим зад искания за откритост и почтеност, сме отвратени от арогантността на поредните договорки на постове на тъмно:

  • Договорки, за които обществото разбира, след като същите вече са факт – на сайта на МС до следобедните часове нямаше публикуван дневен ред за заседание за 06.11.2019г., а според отразеното в медиитеназначаването на областен управител не е било включено в него;
  • Договорки още преди изборната кампания за постове срещу безпринципна подкрепа – предателство спрямо гласоподавателите;
  • Договорки в ущърб на пловдивчани, завършващи с назначаването на компрометиран човек с неприключили проверки в прокуратурата на отговорен пост – едноличен орган на изпълнителната власт, в чиито правомощия е опазването на държавната собственост на територията на областта, контролирането на законосъобразността на актовете на общински съвет и кмет и много други.

Подобно назначение е поредната заигравка с нервите и прага на търпимост на гражданите, водещо до апатия и липса на доверие във всички политически субекти на терен.

Категорично заставаме зад позицията, че назначаването на Дани Каназирева за областен управител е политическа договорка, която се е случила зад гърба на пловдивчани още преди началото на изборната кампания. Това е двойно предателство спрямо пловдивчани, тъй като освен удовлетворяването на лични конюнктурни амбиции, групата на Съюз за Пловдив в общински съвет ще бъде патерица на ГЕРБ, което е в противовес с дадените обещания на пловдивчани.

Призоваваме Министерски съвет да преосмисли решението си и да отстрани Дани Каназирева от поста Областен управител на област Пловдив.От днес насетне е ясно, че Демократична България е единственият глас за прозрачно и ефективно управление на общите ни пари в пловдивски общински съвет, тъй като всички представители в него са част от управляващото държавата мнозинство – ГЕРБ; БСП като сиамски близнак на ГЕРБ; ВМРО като официален партньор и Съюз за Пловдив чрез правителственото назначение на Дани Каназирева за ушите и очите на Бойко Борисов в Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

19 коментари

  1. Ако Пловдив и гражданите имат интерес защо не?Стига морал,защото в политиката отдавна няма такъв!Дано и новият кмет:какво ще направят със столове и отчет на тримесечие пред гражданите.Като не могат да изпълняват обещаното да сядат при резервите Здравко знае как става това!!!!

  2. Другари от Демократична България.Подайте си молбата да бъдете приети в редиците на БСП.Там ви е мястото! То вие отдавна доказахте,че сте от редиците на столетницата, ама до сега като къртици бяхте внедрени в редиците на СДС, където под ръководството на Костов много успешно успяхте да провалите СДС.Изобщо където си появите Иордан Кънев, генералчето гномче, а сега и Пинокио- навсякаде успявате да всеете раздор и разногласие. Но този път се разкрихте. Не успяхте да се сдържите.Гласувахте за БСП в лицето на Манолова.Как мислите? Трябва ли ви да ви се вярва? Я се връщайте обратно в партията на столетницата.Там ви чакат като герои изпълнили задачата си!Ордени ще ви дадат!

  3. Пинокио и гномчето отново се изсраха на метеното.Естествено! От тях друго не може да се очаква.Някога съсипаха под ръководството на Костов съсипаха СДС.Тогава гномчето беше един от най- яростните провокатори в редиците на СДС. Така,че този път гласуваики за Манолова,те гласуваха за БСП, партията,която ги е внедрил като провокатори в редиците на десните. Не можаха да устоят. Лъсна задника.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина