АктуалноГрадътКриминалеМненияНовиниПод ножа

Горя тютюневият склад на Одрин 8 (СНИМКИ)

Пожар в изоставен тютюнев склад вдигна на крак Пловдивската пожарна

Предполага се, че е предизвикан от клошари

 Пет специализирани автомобила са били за броени минути на мястото

 Иво Дернев, Таня Грозданова

По-малко от месец преди годишнината от събарянето на тютюневия склад на „Ориент Табако“ на улица „Одрин 8“, сигнал че гори същата сграда вдигна на крак Пловдивската пожарна.

„Сигнал за пожара е подаден на Спешния телефон 112 в 10 часа и 7 минути днес. Веднага изпратихме 5 противопожарни автомобила с екипите към мястото. Сигналът бе, че гори склад на Тютюневия комбинат,“ каза пред Под тепето говорителят на пожарната в Пловдив инспектор  Цвятко Дешев.

Освен това не е бил подаден точен адрес, а само описание, че става дума за сграда срещу  Автогара – Юг, до бензиностанцията й.

Огнеборците установили, че горят натрупани боклуци на първия етаж в сграда, бивш тютюнев склад, която е безстопанствен. Пожарът е бил локализиран и потушен за 10 минути, разказа инсп. Дешев.

Репортер на  Под тепето отиде на място и установи, че е горял складът, станал печално известен като „Одрин 8“, който бе съборен преди 3 години в началото на почивните дни на месец март.

Очевидно е, че са горели струпани непотребни вещи и боклуци на първия етаж.  Според работници на автогарата тук често са забелязвани бездомници.

Колонката за зареждане на гориво на автобусите е  точно на  10 метра от сградата, която е горяла, видя Под тепето.

Бързата реакция на огнеборците е предотвратила повторна трагедия с паметника на културата в Тютюневия град и разрастване на огъня.

В момента на мястото текат огледи от следствените органи, които изясняват причините за пожара.

Достъпът на клошари до горялата странична част от „Ориент Табако“ е безпроблемен от известно време, след като част от загражденията около постройката бяха съборени.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина