АктуалноГласовеИзпод тепетоМненияНовини

Валери Симеонов клати коалицията от Пловдив

Не е изключено Обединени патриоти да се разпадне

НФСБ не са обсъждали с ВМРО нов лидер на парламентарната група, каза Валери Симеонов в Пловдив

Соня Попова

Националният фронт за спасение на България (НФСБ)  не е обсъждал с ВМРО темата за нов лидер на парламентарната група, след снемането на доверието от Волен Сидеров по-рано днес. Това съобщи при посещението си днес в Пловдив вицепремиерът Валери Симеонов.

Той пристигна в града, за да участие в тържественото честване на Деня на военния парашутист. Празникът започна с тържествен строй на бригадата, благодарствен молебен и поднасяне на венци и цветя на паметните плочи на загиналите воини парашутисти. Симеонов се включи в тържествата на 68-ма бригада „Специални сили“ по време на събрание с церемония по награждаване в късния следобед в Панаира.

Вицето обясни пред журналисти в Пловдив, че решението за снемане на доверието от  Волен Сидеров е взето снощи от групата на НФСБ, но е оповестено днес. Като причина той изтъкна клеветническата кампания, която се е провела вчера по партийната телевизия на Атака.

„Не е изключено и да напуснем Коалиция „Обединени патриоти“, каза Симеонов.

Като най-веpоятна пpичина за поведението на Сидеров, Симеонов определи факта, че Волен няма да е водач на листата на коалицията за изборите за Европарламент догодина. По думите му, единственото обяснение за клеветническата атака е именно това. „Виждайки, че не се сбъдва това негово желание, вероятно това мотивира агресивните му нападки по мой адрес и по адрес на колегите от Националния фронт.
Толкова са несъстоятелни нападки”.

„До момента вече имам няколко осъдителни присъди спрямо него. Вярно е, че това беше в периода преди сключване на коалиционното споразумение, но нищо не може да ми попречи да си защитя своето достойнство”, каза още Валери Симеонов.

Попитан дали ще се запази коалицията, Симеонов отговори, че не може да каже отсега.

Той е категоричен, че от гледна точка на НФСБ поемат на избори без Волен Сидеров.

Снимка: архив/Под тепето

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина