АктуалноГрадътКултураНовини

Божана Апостолова: „Четящият човек е успял човек“

Божана Апостолова гостува в Асеновград с новите си книги – романът „Завръщането на визона“ и стихосбирката „Сама и обща. 75 стихотворения“. Пред читателите си тя разказа за трудното си детство и първите си опити за писане на поезия. В типичния си искрен и неподправен стил, тя сподели, че понякога ѝ е тъжно заради това, че я свързват единствено с ролята ѝ на издател, а не на писател, но каза, че се гордее, че е издала толкова много български автори. Божана Апостолова се обърна към хората с думите: „Четящият човек е успял човек. Няма как да четеш добра литература и да не станеш успешен“.

Тя рецитира стихове, посветени на покойния ѝ съпруг и на сина ѝ. В края на срещата, неин почитател ѝ поднесе букет с думите, че литература у нас нямаше да е същата без нейните усилия.

На 28 май от 18.00 часа, на Сцена Мраморно фоайе в НДК ще се състои Вечер на Божана Апостолова с участието на Миглена Николчина и Надежда Радулова.

По време на фестивала „Пловдив чете“ издателство „Жанет 45“ ще отбележи своя 30 годишен юбилей с рецитал на Божана Апостолова на 12 юни от 19 часа в Драматичен театър „Н.О. Масалитинов“ (Камерна зала).

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина