Вариха сладко от люти чушки в двора на УХТ

Вкусът на града Живот Новини

Консумира се върху сирене с печени орехи

Пет демонстрации с дегустации бяха подготвили организаторите на Фермерския фестивал

Пет демонстрации с дегустации бяха подготвили организаторите на Фермерския фестивал, който се проведе в рамките на 67-мата Научна конференция с международно участие „Хранителна наука, техника и технологии 2020“ в Университета по хранителни технологии в Пловдив. За първи път тя се провежда в хибридна форма – присъствено и On-Line, и с фестивала като съпътстваща проява. На него се представиха производители от цялата страна в двора на висшето училище.

На демонстрациите най-напред бе приготвено биошийтаке с фермерско масло на тиган, а след това запариха  билкови чайове „Чакра“. Гостите правиха свещи и фигурки от пчелен восък и биоцаревични макарони.

Най-голямата атракция обаче се оказа варенето на сладко от люти чушки. Вкусотията веднага беше изконсумирана върху сиренце, поръсено със запечени биоорехи.

Всички продукти предизвикаха огромен интерес – пловдивчани и гостите на града се радваха, че могат не само да вкусят, но и да си купят. Посетителите разпитваха за полезните качества на маслото от черен кимион и с удоволствие дегустираха от пчелните продукти.

Още за ферстивала и конференцията четете в Капана.бг

Споделете ни във:

1 коментар за “Вариха сладко от люти чушки в двора на УХТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.