ЖивотЗабавлениеКултураНовини

Световната поп оперна сензация IL DIVO идва в Пловдив

Точно 20 години след дебюта си прочутите IL DIVO идват да очароват компетентната българска публика с два спектакъла – на 4 октомври в Пловдив, зала С.И.Л.А. и на 6 октомври във Варна, Дворец на културата и спорта.

IL DIVO („Ил Диво“ или „Звездата“ на италиански) е суперуспешна вокална група, създадена преди две десетилетия във Великобритания с личната намеса на продуцента-легенда Саймън Кауел (Britain Got Talent), който пък е бил вдъхновен от звученето и емоцията на митичните Трима тенори.

Квартетът буквално експлодира с триумфален успех и става пионер на новия жанр, наричан “класически кросовър“ или „попера“. Формулата им фино и артистично смесва прочути оперни арии, поп песни и евъргрийни в едно кадифено меко и стилно звучене.

Днес групата включва:

  • швейцарския тенор Урс Бюхлер
  • американския тенор Дейвид Милър
  • френския тенор Себастиен Изамбар
  • американския баритон Стивън Лабри

Нерядко в медиите се срещат паралели между IL DIVO („Звездата“) и IL VOLO („Полетът“), но колкото и стилови прилики да има между двете формации, различията също са отчетливи. Il Volo са трима млади италиански тенора, стартирали през 2009 г. в италиански тв конкурс, а Il Divo са интернационален квартет и вече са по-зрели мъже, над 40 г. Това, което е безспорно общото между концепциите им е жанрът, както и феноменалният световен успех, увенчан с препълнени зали по всички континенти.

Така например IL DIVO имат повече от 10 студийни албума с платинен статус и продажби от над 30 милиона в световен мащаб. Имат 160 хита в 35 държави и концертите им само с първите четири албума разпродават 2 милиона билета. Първото им световно турне минава през 60 града в 18 държави и т.н., и т.н.

Тази изумителна статистика беше увенчана през февруари тази година с техния специален “XX: 20th ANNIVERSARY ALBUM”, който е и причината за поредното им грандиозно световно турне.

Имаме шанса и България да попадне в неговия маршрут.

Билети за концертите на IL DIVO на 4.10.2024 г. в Пловдив и 6.10.2024 г. във Варна са в продажба в мрежите на Bilet.bg (вкл. касите на Fast Pay и магазини „На тъмно“) и Тикетпортал, както и онлайн на https://sme.bilet.bg/ и https://www.ticketportal.bg/ на цени от 90 до 180 лв.

* Деца до 10 год. възраст влизат без билет, но с придружител

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина