Свалиха скандалния фотос край Джумая джамия

Живот

Снимката провокира Пловдив, доволни са критици

Image title
След шумното посрещане на билборда със скандалната снимка, на която пиян мъж с минижуп се забавлява гротескно върху високи токчета и държейки се за чатала, последва и шумно изпращане. Фотосът вече е свален от рекламната площ след бурна реакция на случайни минувачи, които иначе не се възмущават от задника на Азис тук и там.

Image title
Кураторката на арт събитието Вера Млечевска е очаквала надменни реакции, коментари от типа „Това ли е изкуство“, но не и подобно крещенe от страна на хората. Вера разказва, че идеята е била да предизвикат хората на дебат относно проблема с рекламата, билбордовете и пошлостта в тях като цяло. Колко други неприлични неща има, окачени върху огромни рекламни платна, а хората ги подминават и почти не коментират. Трябва ли да е нещо толкова стряскащо, за да привлече вниманието на българина, пита тя. Отговорът по всичко личи е „Да“, а работата на фотографа Лубри се оказа супер ефективна. Човекът зад обектива и Вера Млечевска си свършиха работата- провокираха хората. Провокира и самата община. Но от тук насетне топката е именно в тях- в хората и в администрацията. Ще позволят ли това, което иронизира авторът със снимката си, да се натрапва в ежедневието им, коментират арт критици доволни от случващото се.

В момента на същото място има две нови снимки. Едната е на млади мускулести приятели, отиващи на море, пълни с енергия и готови за милион преживявания за един ден, усмихнати и наперени. Подготвени да използват крем за тен, мазило срещу вредните слънчеви лъчи, да пият бирата, която им предлагат от рекламите и да консумират, консумират. Контрастно от другата страна втрещява ликът на грохнал старец, който няма енергия за почти нищо, не иска да се маца с помади, не е „тузаря“, но е щастлив и наконтен като младоженец. Могат да се видят още много снимки на автора Лубри из града, който участва във фестивала „Град и публични пространства“ до финала на Нощта на музеите и галериите в края на уикенда.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.