БългарияЖивотНовини

Педагог от Пазарджик се нуждае от помощ за трансплантация в Турция

Педагогически съветници и психолози от Пазарджик се обединиха около каузата да помогнат на свой обичан колега в изключително тежък за него момент.

Тодор Тодоров спешно се нуждае от средства за трансплантация на бъбрек в клиника в Турция.

Той работи повече от 20 години в системата на образованието в Пазарджик. От години е педагогически съветник в Езиковата гимназия, разказват негови колеги. Те са изпратили писмо с молба за съдействие и до Регионалното управление по образованието:

Обръщаме се към Вас с молба за съдействие и подкрепа във връзка с нашия колега Тодор Тодоров – педагогически съветник в Езикова гимназия „Бертолт Брехт“-гр. Пазарджик.

Тодор Тодоров работи в системата на образованието певече от 20 години. В момента той има нужда от помощ, защото има сериозен проблем със своето здраве.

Промяната в здравния му статус настъпва преди около 13 години. Следват множество интервензии и операции, след като се установява, че причината за влошеното състояние са сериозни проблеми в опорно-двигателната система.

През 2018 г. след проведени изследвания става ясно, че Тодор Тодоров е и с бъбречна недостатъчност. Започва един дълъг процес на лечение, който до момента не дава очаквания резултат.

Предстои, след броени дни, Тодор Тодоров да бъде включен в списъка на нуждаещите се от трансплатнация български граждани, но в България този процес е дълъг и понякога невъзможен.

Заради влошеното здравословно състояние, семейството на Тодор търси помощ от лечебни заведения в чужбина. Сега те очакват оферта от болница в Турция, като в предварителните разговори и проведени изследвания, който показват съвместимост, е уточнено, че неговата сестра може да бъде негов донор. Очакваната сума за трансплантационната интервенция, лечение и рехабилитация ще бъде над 55 000 лева.

Това е причината, ние като колеги на Тодор Тодоров, да започнем кампания в неговата подкрепа, защото сумата е невъзможно да бъде покрита от неговото семейство.

Молим за Вашето съдействие, призивът да стигне до нашите колеги – педагози, психолози, педагогически съветници, логопеди, ресурсни учители и всички, заети в системата на образованието.

Очакваната сума за лечението на педагога ще бъде над 55 000 лева – сума, с която семейството на Тодор не разполага.

Всеки, който би искал да помогне, може да преведе дарение по банковата сметка на името на Тодор Иванов Тодоров: ОББ, BG73UBBS80021043059150 /в български лева/.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина