Кметът: Паветата се пазят от общинска охрана, кражби няма

Живот

Дори заместник кмет не може да вземе паве, мерките за сигурност за сериозни, категоричен е Тотев

Image title
Къде са пловдивските павета, пазят ли се, има ли контрол при изваждането и извозването им в складовите бази на общината. Тези въпроси повдигнахме пред градоначалника в поредицата си за пловдивските павета. Кметът е категоричен, че паветата са толкова ценни, че за сигурността им има отделен сериозен ресурс. В предишния мандат са ги крали много, но сега ги пази общинска охрана и няма такива неща. Държим ги в наша складова база с охрана, като излизат от базата единствено с подпис на главен инженер. Дори и заместник кмет не може да вземе паве. Нямаме данни за кражби на павета в нашия мандат, категоричен е Иван Тотев.

За какво се използват извадените павета? Малка част от тях са били дадени на В и К за аварийни кърпежи миналата година. До тях имат достъп районни кметове. В момента павета се дават по план на Драгиев и Ко за новите тротоари, които включват декоративен кант паваж. Върху новите пешеходни зони около Гроздовия пазар се ползват паветата от Богомил например.

Тотев не скри, че тази година предстоят ново вадене на паважни настилки- ул. „Петко Д. Петков”- от „Богомил” до „Св. Петка”, бул. „Македония”- от „Даме Груев” до „Вапцаров”. Догодина ще се махнат паважите на „Васил Априлов”.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.