Вкусът на градаГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Как да си сготвя телешка опашка? Не е нужно да знаете- идете до „Бакалия”

Нова концепция за гурме за дома променя кулинарната картина в града- ресторант за храна за вкъщи

Как да си приготвя съвършената телешка опашка в домашни условия? Или телешки бузи? А ребро или млечен телешки стек? Не е нужно да знаете. Вече имате „Бакалия. Сол и Пипер”- ресторант за домашна храна. Така може да се рекламира новата идея на шеф готвача Николай Боруков, която ще промени кулинарната картина в града.

На мястото на бившето „Верди” на ул. „Петко Д.Петков” той откри заведение за гурме храна за вкъщи. На доставни цени можете да си вземете част от изброените по-горе деликатеси, сувид приготвени на ниска температура и просто да си ги претоплите на домашната печка. А ако ви мързи, можете да си поръчате да ви ги направят на място и да ви ги доставят, или пък да си ги вземете от „Бакалия” на същата цена- като от магазина, ама е ресторант. Можете да си хапнете на място- има вътрешни маси. А скоро и градина.

Ние препоръчваме да посетите този гастро остров. Защото можете да си купите от домашен хляб, до занаятчийско масло и сирене. По витрините са подредени само подбрани хранителни продукти от известни ферми. Е, откриват се и френски гъши дроб или американски омар. Всичко е вкусно, био и еко, въпреки клишетата, свързани с тези определения на един продукт. Има дори подбран алкохол, дипове, сладка… Каквото се сетите.

„ Във всеки един момент можете да намерите на място приготвени супи, салати, пица, месни и морски деликатеси. Нашият избор да предлагаме топ храна на доставни цени е по-скоро визионерски- да изградим кулинарна култура дори при домашното хранене. Защото храната не е задоволяване на физиологична нужда. Тя е всичко останало. Този бизнес модел се роди като идея още при първия локдаун, когато хората масово си поръчваха храна за вкъщи от ресторантите. Е, сега им предлагаме същото качество, но на съвсем друга цена”, обясни шеф Боруков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина