Как да се подготвим за предстоящия ски сезон

Живот Новини

 

Ски сезонът наближава, а това е повод да започнем с подготовката, свързана с избора на подходяща екипировка. Преди това е добре да направим “ревизия” на старата, която сме използваме през миналогодишни сезони, за да разберем от какво реално се нуждаем, съветват от онлайн магазин https://www.extreme-bg.com/. Облеклото за сняг трябва да е топло, водоустойчиво, да ни осигурява необходимата защита, както и да е напълно пригодено за суровите условия в планината. То включва множество компоненти и аксесоари, за които ще поговорим в следващите редове. 

Какво включва ски екипировката

За да си прекараме добре сред снега, е нужно да си набавим качествена скиорска екипировка, която ще пази тялото ни от студа, а често пъти и от травми. Ето и кои са водещите компоненти в случая:

  • Панталони – те притежават специална подплата, която ще поддържа тялото ни топло, като могат да се намерят със стандартно закопчаване на кръста и с презрамки. И двата варианта са много добри. Налични са мъжки и дамски модели, които се предлагат и в различни цветове; 
  • Яке – ключов елемент от ски екипировката! Освен олекотен дизайн то трябва да е изработено от качествени материали, които осигуряват нужната топлоизолация, но не водят до запарване. Присъствието на качулка и функционални вътрешни външни джобове е желателно; 
  • Обувки – имат водещо значение за екипировката, като при тях е от значение да са изработени с устойчива подметка, която предотвратява хлъзгането. Качественият модел не пропуска вода и осигурява на краката топлина; 
  • Ски очила – високо в планината слънцето е много силно. То буквално заслепява, а това би ни затруднило значително, докато се подвизаваме като скиори. Силно препоръчително е да си купим модел слънчеви очила, които имат максимална защита и ще пазят очите ни от вредните лъчи. 

Има и други полезни елементи, които е препоръчително да добавите към екипировката за скиори, като ръкавици, маска, термо бельо и др. Най-важното в случая е да постигнете максимален комфорт, за да се насладите на един пълноценен престой в планината. 

Защо е важно да бъде качествена

Ски спортовете несъмнено са едни от най-често практикуваните, защото повишават адреналина в кръвта, осигуряват ни истинско забавление и настроение на градус. Определено си струва всеки един от нас да опита поне веднъж в живота си зимните спортове, които освен желание, изискват да имаме и нужната подготовка, която е доста сериозна. За да ни бъде ски екипировката от максимална полза, нейното високо качество трябва да е налице. Така ще сме сигурни, че ще ни бъде удобно с нея, че няма да се чувстваме некомфортно от проникналата през дрехите или обувките влага. 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.