ГрадътЖивотЗабавлениеЗдравеЗелен градНовиниПУЛС

EVN Топлофикация отличи УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД за принос към чистия въздух на Пловдив

С отопление от EVN Топлофикация през 2018/19 г. болницата е спестила над 1050 тона вредни емисии въглероден диоксид във въздуха на Пловдив  

На 12 декември 2019 г. EVN Топлофикация отличи  УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД в Пловдив за използването на екологично чисто централно отопление от дружеството. По този начин болницата допринася за качеството на въздуха и околната среда на град Пловдив.

Свидетелството беше връчено от г-н Робърт Дик, регионален мениджър на EVN, на доц. Момчил Мавров, заместник-директор по административни и икономически въпроси на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД.  

През отоплителен сезон 2018/19 г. едно от най-големите болнични заведения на Балканите е консумирало над 2619 MWh (мегаватчаса) топлинна енергия и по този начин е спестило повече от 1050 тона вредни емисии въглероден диоксид във въздуха на Пловдив.

EVN Топлофикация връчва зелени сертификати за втори пореден сезон като за 2017/18 г. бях отличени АГ „Селена“ и Медицински университет Пловдив, а за 2018/19 г. беше отличен и хотел „Рамада Пловдив Тримонциум“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Смешно е монополист да награждава най-големия си клиент с измислени дипломи.
    Ako УМБАЛ земе да си санира сградата и да я топлоизолира, може да спести още хиляди тонове диоксиди.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина