БългарияЕвалаЖивотЗабавлениеНовини

Еко иновации в първата кампания за общоградско почистване в Пловдив

Компанията Био Баг България предостави безвъзмездно биоразградими и компостируеми чували, за да гарантира устойчивостта при управление на отпадъците

Първата кампания за общоградско почистване на Града под тепетата под надслов „Чисто зелено“ се проведе в рамките на съботния ден и спомогна да бъдат разчистени някои от най-замърсените части във всички райони, сред които междублокови пространства, тепетата и река Марица.

Българската компания Био Баг, специализирана в производството на устойчиви продукти за управление на отпадъци, също взе участие и предостави безвъзмездно биоразградими и компостируеми чували по време на инициативата. По този начин те допринесоха, за да не  се получи смесване на събраните замърсители и лесно да могат да бъдат разделно обработени, съгласно апела към гражданите, отправен от директора на ОП „Градини и паркове“Веселин Козарев.

Био Баг е световен лидер в екологичната индустрия, който разработва, произвежда и предлага на пазара най-добрите устойчиви продукти за управление на отпадъци, хранителни услуги, търговия на дребно, промишлени приложения и селско стопанство. Внедряването на компостируеми артикули в ежедневието ни намалява въглеродния отпечатък, пести енергия и ограничава емисиите на парникови газове. Основна мисия на представителите на компанията е да сведат до минимум употребата и влиянието на полимери на нефтена основа.

Продуктите на Био Баг България са сертифицирани, а за тях се използват възобновяеми и негенетично модифицирани суровини. С предлагането и наличието на пазара на биоразградимите и компостируеми опции от предприятието работят неуморно в посока изграждането на устойчивост при управлението на отпадъци и на по-смислен и чист процес при опазването на околната среда.

За повече информация относно продуктите: www.biobag.bg

Facebook: biobag.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина