БългарияЖивотЗабавлениеНовиниПод небето

Позитиви от Европейския съвет: Европа показва, че е обединена и готова да действа

Изявление на председателя на Европейския парламент Давид Сасоли  

„Европа коригира егоизма и липсата на координация между националните правителства в контекста на криза COVID-19. Днес (вторник) извънредното заседание на Европейския съвет даде зелена светлина на предложенията на Комисията, както отбеляза и Европейският парламент, за справяне с разпространението на вируса и подпомагане на нуждаещите се страни.

И последно, ние показваме истинско чувство за солидарност: преференциални ленти за преминаване на медицинско оборудване, защита на свободното движение на стоки в ЕС и първата важна икономическа подкрепа за нашите семейства и предприятия. Обединена Европа, желаеща и готова да действа, най-накрая е на терена, за да се справи с това драматично предизвикателство. Ние сме европейско семейство – никой няма да остане сам и никой няма да трябва да действа сам. Европейският парламент е готов да изпълни своята роля за защита на живота и поминъка на всички наши хора. Няма да се откажем да живеем като европейци.“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Лицемери и лъжци.Когато Италия е помолила Германия,която командва ЕС за маски и предпазни дрехи същата е продала на Китай за да спечели пари. Чакаха един месец не правейки нищо и сега,когато грипа си отива искат да спечелят от това. Как Под Тепето не намерихте един коментатор да опровергае тези лъжи а ги разпостранявате. ЕС е доказал,че е егоистична,неефиктиван структура ,която е ръководена от най-големите крадци-Германия и Франция. И България трябва скоростно да напусне тази ракова клетка следвайки Англия.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина