Цацаров иска от Гешев да го провери

Власт Новини Темида

Председателят на антикорупционната комисия е поискал от прокуратурата да започне проверка на неговите действия заради изказване на премиера 

Сотир Цацаров заяви, че ще обжалва решението за отнетия му достъп до класифицирана информация, след като по-рано днес депозира оставката си

Бившият главен прокурор заяви, че продължава да изпълнява задълженията си като председател на КПКОНПИ

Председателят на антикорупционната комисия Сотир Цацаров е поискал от прокуратурата да започне проверка на неговите действия. За целта той е сезирал главния прокурорИван Гешев, съобщиха за БТА от КПКОНПИ.

В сигнала до Гешев Цацаровиска прокуратурата да провери иказаното от премиера Кирил Петков “Има последствия от изнесената от Цацаров класифицирана информация и случаят вероятно ще бъде предаден на прокуратурата“.

Сотир Цацаров казва също, че обжалва решението за отнетия му достъп до класифицирана информация.

По-рано през деня Цацаров депозира оставката си в деловодството на Народното събрание.

Малко след като стана ясно, че председателят на Антикорупцуионната комисия подава оставка, ДАНС му отне достъпа до класифицирана информация. Още тогава Цацаров съобщи, че ще обжалва акта.

Бившият главен прокурор заяви, че продължава да изпълнява задълженията си като председател на КПКОНПИ, до приемане на оставката му. И увери, че своевременно ще обяви мотивите за подаването й.

Източник: darknews

Споделете ни във:

2 коментара за “Цацаров иска от Гешев да го провери

  1. Цацата е страшен престъпник, но класен юрист. Явно иска сега да мине проверка от неговия послушник, заради някакви юридически трикове. Иначе е смехотворно как гешевчетата ще излезнат и ще кажат като за всичко друго, че нарушения няма!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.