ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КриминалеНовини

Безплатен курс по програмиране за начинаещи в Пловдив

За трета поредна година в Софтуерния университет организира обучения в различни градове в България, за да даде възможността на всички желаещи да се докоснат до света на програмирането безплатно. През месец март двумесечният курс „Programming Basics“ предстоида се проведе в 6 града. Пловдив е един от тях, а близо 2 000 пловдивчани направиха своите първи стъпки в програмирането в предишните 2 издания.

Останалите градове са: София, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново.

Курсът е подходящ за напълно начинаещи и има за цел да запознае курсистите с основните логически концепции от света на софтуерната разработка, които ще могат да приложат при всеки един език. Това включва типове данни, променливи, условни конструкции, цикли и много други любопитни начини за изграждане на програмна логика. Обучението е практически насочено, което значи, че ще набляга на упражнения, а обучаващите ще имат възможността да приложат знанията си дори още докато ги усвояват.

Кандидатстването е отворено и ще продължи до 28-ми февруари, включително, обучението стартира на 9 март. Занятията ще се провеждат в събота, за да са максимално достъпни за всеки желаещ да се запише. Обучението е напълно безплатно и подходящо за всеки – без значение от опити възраст. Успешното му преминаване ще позволи на курсистите да се явят наизпит, ако желаят да продължат обучението си в цялостната програма по Софтуерно инженерство.

Изпитът е по желание и ще се проведе на 20-ти и 21-виаприл онлайн. Кандидатстването за курса  Programming Basics щепродължи до 28 февруари.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина