ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Героите на деня

Гергов подари акции за 1.9 милиона лева на общината

Делът на администрацията в  „Пълдин туринвест“ вече е 25 процента
Image title
Георги Гергов дари акции на стойност 1.9 милиона лева на община Пловдив, с което делът на администрацията в смесеното дружество „Пълдин туринвест“ скочи до 25%. Дарението бе предложено от фирма „Пътища Пловдив“,  собственост на бизнесмена, в края на ноември 2010 г., а на 16 декември Общинският съвет го прие. По този начин Гергов изпълни обещанието си, дадено в местния парламент. През септември миналата година частният инвеститор в „Пълдин туринвест“ заяви, че ще прехвърли безусловно и безвъзмездно на общината акции, с които делът й в съвместното дружество да стане 25%. 
Близо 10 милиона лева са вложени в обекти на „Пълдин туринвест“ в Стария град в Пловдив, като средствата са дадени от частния инвеститор.  След основна реконструкция бяха открити обновеният Ритуален дом и Домът на художниците с 4 изложбени зали. Започна възстановяването на Каблешковото училище и ремонти в още три къщи. До август ще отвори врати и бившият Испански ресторант, който ще бъде Дом на журналистите.
С 350 000 лева  дарениe от бизнесмена Георги Гергов стартираха ремонти в 3 детски градини и 10 детски площадки в междублокови пространства. Този ангажимент  също беше поет по време на извънредната сесия за „Пълдин туринвест“ през септември. Очаква се след няколко дни да бъде открита първата готова площадка.
През юни 2010 г. общината получи 375 000 лева дивидент като акционер в Международен панаир Пловдив, където „Пълдин туринвест“ притежава 50.36% от капитала. Сумата  бе насочена към ремонти на детски заведения.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина