ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътНовини

Осем училища в Пловдив и областта получиха книги за библиотеките си

Книги от българската и световна класика, както и научна литература, получиха днес, 25 септември 2024 г., осем училища в Пловдив и областта като награда от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура-Пловдив за участието им в Образователната програма на Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и науката „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Четивата ще бъдат предоставени за ползване на училищните библиотеки. 

Книгите бяха предадени на директорите и зам.-директорите на учебните заведения от Ваня Христева, окръжен прокурор на гр. Пловдив, и Петър Петров, районен прокурор на гр. Пловдив. Това стана на тържествена церемония в заседателната зала на прокуратурата в гр. Пловдив. На нея гости бяха Иванка Киркова, началник на Регионалното управление на образованието, гр. Пловдив, учители, прокурори и съдебни служители, както и ученици от 5 клас от клуб „Млад журналист“ от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, с. Труд, обл. Пловдив. 

През учебната 2023/2024 г. в Образователната програма на ВСС се включиха осем училища – от Пловдив – ХГ„Св. св. Кирил и Методий“,  МГ „Акад. Кирил Попов“, ЕГ „Иван Вазов, СУ„Св.Климент Охридски“,  НХГ „Цанко Лавренов“ и Националната търговска гимназия , и от областта  – ОУ„Св.св. Кирил и Методий“, с. Труд, и СУ „Св.св. Кирил и Методий“, гр. Асеновград. От тази учебна година в програмата ще участват и ученици от ОУ „Кочо Честеменски“, гр. Пловдив.

На срещата присъстваха Галина Андреева-Минчева и Галин Гавраилов, заместник-окръжни прокурори на гр. Пловдив, Димитър Костов, прокурор в Районна прокуратура-Пловдив, Дафинка Герджикова, съдебен администратор на Апелативна прокуратура-Пловдив, Румяна Христова, завеждащ отдел „Архив“ в Апелативна прокуратура-Пловдив, и Спаска Димитрова, съдебен администратор на Окръжна прокуратура-Пловдив. Те са лектори по Образователната програма.

Учителите, прокурорите и съдебните служители изразиха становище, че програмата е изключително полезна за учениците за получаване на правна грамотност и култура, знание за законите, както и за постигане на разбираемо и отворено към обществото правосъдие. През тази учебна година инициативата продължава и в още училища в Пловдив и областта.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина