ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътКриминалеНовини

Синът на убития полицай застрелял баща си в сграда на МВР

6-годишният син на убития полицай в Пловдив го е застрелял на територията на Специалните полицейски сили (СПС) към Министерството на вътрешните работи, съобщава OFFNews. Това стана ясно по време на официално изявление на областния директор на МВР в Пловдив старши комисар Георги Чергов и наблюдаващия случая окръжен прокурор Ваня Христева.

6-годишно застреля баща си – полицай при нелеп инцидент

Загиналият е семеен с две деца. Съпругата му също работи в системата на МВР.

Чергов, на когото вътрешният министър Калин Стоянов поиска оставката, съобщи, че към 16:40 часа на 12 август е постъпил сигнал на 112 за произведен изстрел на територията на СПС и че са налице данни за загинал полицейски служител.

Инцидентът се развил, след като приключили следобедните учебни занятия на сектор „Специални тактически действия“. Полицаите отишли в помещенията на сградата, обособени за почивка и съхранение на лични вещи. Именно там бил и синът на един от служителите на сектора.

„По-голямата част от служителите били в стаята, в която се правят разбори, и чули изстрел, произведен от огнестрелно оръжие. Излизайки в преддверието, те забелязват детето на техния колега да държи в ръцете си пистолет. Те влизат в контакт с него, спокойно изземват пистолета, обезвреждат го и информират ръководството, като на място констатират и огнестрелна рана на колегата, която е довела до фатален край“, заяви Георги Чергов.  

Той добави, че са извършени всички процесуално-следствени действия под надзор на прокурор от Окръжна прокуратура.

Всички служители на територията на специализираните полицейски сили (СПС) са установени и ще бъдат разпитани, като голяма част от тях вече са дали показания за възприетите от тях факти и обстоятелствата, заяви шефът на МВР-Пловдив. 

Ще бъде направена дисциплинарна проверка, която да установи как се е стигнало до такава ситуация. Георги Чергов отказа да даде подробности относно оръжието на убийството, тъй като е предмет на разследването.

Експерти казват, че оръжието най-вероятно е било заредно, защото толкова малко дете няма как да зареди пистолет само. 

Шефът на МВР-Пловдив е готов да си даде оставката

Чергов коментира и въпроса с поисканата му оставка от служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Той заяви, че незабавно е уведомил министъра на вътрешните работи за инцидента.

„Да, ние коментирахме и въпроса със заеманата от мен длъжност. Искам да знаете, че никога не съм се страхувал да поемам отговорност. Министърът на МВР ще бъде на територията на дирекцията в утрешния ден. Аз съм готов да поема отговорност, каквато е необходима и каквато ръководството прецени. Те ще решат кое е най-добре за дирекцията – за служителите, които стоят зад мен“, заяви Георги Чергов.

Окръжен прокурор Ваня Христева коментира психическото състояние на детето. По думите ѝ то е силно разстроено от случилото се. С децата на загиналия служител е работено за извършването на неотложните действия в присъствието на психолог и майката на децата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. То бившия изтрезвител отдавна е пансион за МВР девици. И се ръководи като частен елитен хотел. Мисля че е крайно време това място да се придаде обратно към парка и да се разкарат почиващите от там! Че то ако само вътре се стреля е ок, ама скоро и през оградата ще почнат да пуцат май!

  2. Топ подразделение на Полицията допуснати дете 1.до помещение с такъв статут – Неспазване на процедури
    2. Оръжие съхранявано в разрез с елементарни правила – боеприпасите отделно – процедура неспазена
    3. Достъп до оръжието до оръжието – заключваща се каса – не спазено
    4. Смесване на частно и служебно задължение – недопустимо
    5. Контрол- НЯМА
    с Една дума БАРДАК – да отидат да протестират в защита на министъра РОМ

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина