ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътКултураНовини

Концерт на Даниела Настева в Стария град

Концерт с авторска клавирна музика е подготвила Даниела Настева в музейна галерия „Димитър Георгиев“ в Стария град. Талантливата млада композиторка избра да се срещне с почитателите си на своя рожден ден и да представи пред тях най-новите си музикални композиции.

Произведенията й са лично съкровение от дебрите на най-дълбоките чувства. На 8 август публиката ще има възможност да се наслади на емоции и състояния за смисъла на любовта.

Миналата година Даниела Настева представи във възрожденската къща на д-р Рашко Петров своя дебютен клавирен албум „Свързване“, посветен на концепцията за взаимовръзките между заобикалящия ни свят – светлина, земя, вселена, вътрешен душевен мир, вяра, надежда, любов. Концертът завърши с овациите от препълнената в залата публика. „Музиката на Даниела е силно въздействаща, внушаваща инвенции за музикално пресъздаване на картини от различни светове, нашепващи историята на човешката душа чрез мелодията на сърцето“, коментира артмениджърът на галерията проф. д-р Емилия Константинова.  

Музикалният път на Даниела започва на 5-годишна възраст с приема й в НУМТИ „Добрин Петков“ в Пловдив. По-късно става възпитаник на проф. Милена Моллова. Пианото е нейн неизменен спътник в ученическите и студентските години, за да премине към професионалния си път на развитие. Даниела Настева изнася редица концерти, участва в майсторски класове, печели конкурси. Тя е солист на няколко филхармонии. Пътуванията й пo света обогатяват нейния мироглед и инвенциите й се разгръщат стремглаво в създаването на авторски музикални композиции. Срещата и потапянето й в културите на далечния Изток, Персийския залив, Африка и Скандинавия, й дават още по-голяма широта, която се проявява и в нейното творчество. Така през последните години тя създава авторска клавирна музика със собствен и неподражаем стил.

Концертът ще се проведе на 08.08.2024 г. от 19 часа в галерия “Димитър Георгиев” в Стария град на ул. „Съборна“ 23. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина