ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътНовини

Пловдивчани излизат с маски заради пожара в Цалапица

Заради пожара на сметището В Цалапица има завишение на ФПЧ, но останалите показатели са в норма. Данните са от РИОСВ-Пловдив и са на база на измерванията на мобилната станция в Стамболийски и Пловдив през последните часове. Това съобщи областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева след разговор с директора на инспекцията Ивайло Йотков. В тази връзка областният управител разговаря с директора на РЗИ-Пловдив д-р Аргир Аргиров и поиска от инспекцията предписания за населението.

Димът от сметището в Цалапица достигна Пловдив

„Препоръчва се затваряне на прозорците, а по-чувствителните хора, бременните, сърдечно болните и малките деца да останат в затворени пространства. Останалите граждани да излизат навън с маски“, обясни областният управител.

Гасенето на пожара на сметището продължава и в момента. Той е ограничен и по информация на главен инспектор Димитър Бришимов, началник сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ в РДПБЗН-Пловдив, днес се очаква той да бъде потушен. На терен работи тежка техника, която започва запръстяване.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Защо никога не се говори за виновните за пожарите, някой наказан има ли изобщо? По всички сайтове обикаля само копи/пейст информация и така до следващия път.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина