ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътКриминалеНовиниСъдТемида

Оставиха в ареста и четиримата, обвиняеми за ОПГ за изнудвания и принуди

И четиримата мъже, обвиняеми за участие във въоръжена престъпна група за изнудвания и принуди остават в ареста, реши Окръжния съд. Той взе най-тежката мярка за неотклонение  задържане под стража спрямо Вальо Петров, Милен Стоянов и полицейските служители Галин Колев и Мартин Ламбрев.

Спрямо соченият за ръководител на организираната престъпна група Вальо Петров са повдигнати пет обвинения за изнудвания и принуда, извършени в периода от  септември до ноември 2023 г. на територията на Пловдив и Димитровград. За тези деяния най-тежкото предвидено наказание в Наказателния кодекс е лишаване от свобода от 5 до 15 г., глоба и конфискация на една втора от имуществото. Милен Стоянов и Галин Колев са повдигнати обвинения за изнудвания и принуда. Спрямо четвъртия участник в организираната престъпна група Мартин Ламбрев са повдигнати обвинения само за изнудвания.

Обвиняемите са привлечени към наказателна отговорност за тежки умишлени престъпления, за всяко от които Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода.

Съдът прецени, че от доказателствата по делото, събрани до момента, може да се направи обосновано предположение за съпричастност на всеки от четиримата обвиняеми към престъпленията, за които са им повдигнати обвинения.

Окръжен съд – Пловдив прие, че при мярка различна от задържане под стража няма опасност от укриване, но съществува реална опасност от извършване на престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 01.02.2024 г. от 10.00 часа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина