ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Платените паркоместа до блоковете в центъра ще могат да се ползват от юни

До 19 май е срокът за подаване на документи

Плащаш разрешителното, подаряват ти скоба  

Администрацията на район „Централен“ разлепи уведомителни писма до собствениците на апартаменти във високите блокове с номера от 122 до 126 на бул. „Шести септември“, зад които бяха изградени първите паркинги в града, на които има възможност да бъдат наети паркоместа срещу 15 лева на месец.   

На обявленията са пуснати 36 свободни позиции за паркиране по Наредбата за ползване на място общинска собственост за местодомуване на лек автомобил без поставяне на преместваем обект – гаражи. Това е капацитетът на по-малкия от двата паркинга, които са за близо 80 автомобила.

Последната идея на кметството паркинга да бъде заграден с бариера, явно не е срещнала одобрение и сега кметът Георги Стаменов съобщи, че окончателното решение е за антипаркинг скоба. Устройството влиза в цената на разрешителното за ползване на място, което по наредба се издава за срок до 3 години. Цената на разрешителното е 50 лева на година.

Припомняме, че до момента на територията на района има над 100 молби за наемане на такива места. Само за последните два дни в администрацията са входирани 20 заявления на граждани. Заинтересованите граждани могат да видят необходимите документи, които трябва да представят на приложената снимка.

Още  се изчистват детайлите по модела и цвета на скобите. Решението ще се вземе от Експертен съвет към Община Пловдив, с цел видът на съоръженията в целия град да бъде унифициран.

Очаква се от месец юни да се пристъпи към реалното отдаване на местата за паркиране на живеещите на бул.“Шести септември“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Няма такава простотия! Поредния данък и народа се радва! Аз плащам данък МПС на Общината за да мога да ползвам общинските улици и свбодните места за парккране. O

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина