ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АртГрадътКултураНовини

Иван Кьосев представя новата си книга в НБ „Иван Вазов“

Среща с варненския писател и художник Иван Кьосев ще се състои утре – 27 юни, от 18:00 ч. в Конферентна зала (вход от ул. „Иван Вазов“) на НБ „Иван Вазов“.

Авторът ще представи най-новата си книга, която е хумористичен сборник поезия и проза – „Доброжелател“, както и още една своя книга. Едновременно с това в Библиотеката ще бъде подредена и негова портретна изложба живопис.

Иван Кьосев е роден на 25.VІ.1947 г. в град Попово, Търговищка област, но още като дете се премества със семейството си в град Варна. Завършва френска гимназия във Варна и романска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Специализира в университета „Париж ХI” във Франция. Автор е на научни публикации, телевизионни сценарии, журналистически материали, както и на книги с разкази и стихотворения.

За книгата си „Беглец” получава годишната награда за белетристика на СБП през 2003 г. Част от произведенията му са превеждани в Русия и във Франция. Като любител художник има 16 самостоятелни изложби. Негови картини са частно притежание в Австрия, САЩ, Испания и Франция. Член е на Съюза на българските писатели и на Групата на варненските художници.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина