ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Цялата администрация дойде на 163-годишнината от рождението на Стефан Стамболов (СНИМКИ)

Опашка от венценосци се изви пред бюста на великия държавник

Не присъстваха само кметът Иван Тотев, зам-кметът Димитър Кацарски и представители на БСП

След края на церемонията градоначалникът бе видян да идва от посока сградата на общината към Главната

„Стамболов е роден политик, без да е специално школуван! В него се борят революционерът и държавникът, хъшът и политикът,” това каза в словото си по повод 163-годишнината от рождението на Стефан Стамболов историкът от РИМ – Пловдив Александър Пижев. Той припони пътя и делото на ярката фигура , оставила трайно място в историята на нашия живот. „Възвеличаван или обругаван, признат или отречен, той е държавникът необходим на България във времето, когато трябваше да се защити нейната самостоятелност и да се отворят вратите на икномически приоритет,” каза още Пижев.

Отдясно на паметника, издигнат по времето на управлението на Спас Гърневски, застанаха секретарят на Областна администрация, съветник №1, зам.-кметовете на Пловдив, всички районни кметове и съветници от различните политически сили в ОбС. Липсваха само представителите на Столетницата, кметът Иван Тотев и заместникът му Димитър Кацарски.

В същото време минути след края на церемонията кметът бе видян да се движи от сградата на общината към Главната, в компанията на двама-трима служители на администрацията. Припомняме, че градоначалникът се води в отпуск до 13 февруари, а причина за тази отпуска е и Кацарски, сочен от софийските прокурори като единственият неразпитан по разследването за Зоопарка.

В  честването на годишнината се включиха почетна рота, военен духов оркестър и комитет "Родолюбие". Опашка от венценосци се изви пред бюста на великия държавник.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина