ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Анелия Александрова за Дрон Фестивала

Искаме да превърнем града не само в културен център на Европа, но и на света

Паулина Гегова

Международният дрон фестивал завърши! Вторият ден бе също толкова впечатляващ като първия, с още много предложения от категории, много спиращи дъха кадри и разбира се – забавление. Хората откликнаха много добре на този нов вид на заснемане. Както споменахме и преди, 2016-та е първата година, в която се организират международни дрон фестивали. Първият в Ню Йорк през месец Февруари и сега вторият, в Пловдив. Свързахме се с артистичният директор на фестивала и член на журито – Анелия Александрова, която ни обясни малко повече за двудневното събитие.

Анелия: Целта на фестивалът е да се развие и да се състои и до година. И по-следващата и по-следващата. Да стане част от културния календар към Пловдив 2019. Искаме чрез него да представяме Пловдив и държавата си. Да покажем забележителностите й, красотите й. Искаме да превърнем града не само в културен център на Европа, но и на света. Покрай фестивала пристигат много чужденци. Оказва се, че се влюбват в града. Снимат го, а после се връщат по родните си места и го рекламират. Визуалният показ е една от най-добрите реклами, защото чужденците могат да видят нагледно това, което изпускат и така да пожелаят също да посетят страната ни.

Целият текст прочетете в КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Организаторите на фестивала и участниците в него – повечето чужденци, какво са виновни, че складовете са се запалили? Няма как да се прекъсне фестивала, защото е международен.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина