ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Над 200 полицаи на спонтанен протест и на обяд

Ща защитаваме исканията си докрай, категорични за служителите на реда

Очакват срещата между премиера и МВР синдикатите, за да решат дали ще продължат активно с недоволството

Над 200 полицаи се събраха на спонтанен протест и днес по обяд, след като снощи блокираха за 20 минути центъра на града. Служителите на реда бяха категорични, че ще защитават исканията си и правото на компенсации, които държавата се опитва да им отнеме. Коментираше се позицията на Бойко Борисов, който заяви, че социалните придобивки в МВР ще отпаднат само за новопостъпили служители. Премиерът реагира остро след снощния начин на израз на недоволство от страна на полицаите, тъй като действията им били незаконни, а това е лош пример за обществото.

Системата за сигурност ще страда от липса на нови кадри, интелигентни млади хора, които търсят кариерно развитие. Такива хора няма да влязат в системата, смятат представителите на няколкото полицейски синдиката.

Гражданите сигурно не ни подкрепят, защото сме представители на силово министерство. Те оценят труда ни, само когато имат нужда от нас. Сега не им харесва, че им разваляме комфорта. Но трябва да разберат, че работим в ужасни условия и при невероятно напрежение в самата система, заявиха протестиращите. Дали довечера ще продължат с протестните действия, ще се разбере по-късно, след резултата от срещата на Бойко Борисов със синдикатите в МВР.

На дневното недоволство бяха забелязани всички началници на районни управления, служители от всички сектори на МВР, администрация. Колегите си подкрепиха и много бивши полицаи, дори адвокати.  

 

 

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина