ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Мизерията продължава!

Строителите на зоологическата градина и на жилищен комплекс зад МОЛ-а превръщат Западен в кална нива

Районната администрация на Западен нехае

Мизерията зад МОЛ-а вчераМизерията в парк Отдих и култура вчераКметството в Западен явно е твърде заето с изборите в неделя, тъй като очевидно не си върши работата. В два поредни материала ви информирахме за блатата, които оставят след себе си строителните машини на новата зоологическа градина и луксозния жилищен комплекс зад МОЛ-а. Бездействието на районната администрация обаче продължава. Снимките, с които разполагаме са от вчера, а както си личи, нищо не се е променило. Калта се разнася в иначе чисто новата инфраструктура край MALL Plovdiv и превръща цялата зона в нива. При първия ни текст по казуса кметът в отпуск и кандидат за такъв отново ни гарантира, че нарушителите на Наредбата за опазване на околната среда на територията на Община Пловдив са били санкционирани веднъж и ще бъдат наблюдавани изкъсо за следващи гафове. А те са факт, видимо от фотографиите, направени вчера.

Същото се отнася и за строителната фирма „Запрянови”, която строи новата зоологическа градина. Мизерията, която оставят след себе си машините на компанията, е неописуема. На служителите на кметството в района обаче явно не им пука. Е, на нас ни пука и ще продължим да тормозим и строителите, и администрацията, докато нещата не започнат да се случват по правилата.

Припомняме на районното кметство, че според Наредбата за опазване на околната среда на територията на Община Пловдив се забранява:

 -Замърсяването от строителни и други обекти на пространствата извън обектовото изграждане.

 – При извършване на строително-ремонтни дейности и разрушаване на сгради, физическите и юридическите лица са длъжни да предприемат действия за опазване чистотата на въздуха, чрез оросяване, овлажняване или използване на съоръжения със смукателни системи.

– При строително-ремонтни работи, извършващите ги фирми, физически лица и/или собственици са длъжни ежедневно да поддържат чистотата (метат и мият) в прилежащите към обекта тротоари и улични платна.

 – Превозването на строителни материали, отпадъци или насипни товари се извършва с превозни средства, покрити с платнища, снабдени с контейнери или добре уплътнени каросерии.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Гламава администрация и фирма изпълнител – мутра + помаци за ратаи ( работници в обора)…
    ..типичната пловдивска схема, гражданите избори ги яли!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина