ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Събират предложения за проекти за Европейска столица на културата

Фондация Пловдив 2019 пуска отворена покана за кандидатстване за финансиране

Специален екип от Европа помага в подготовката за 2019-та

Целта на кмета е в сакралната година градът ни да посрещне 3 милиона души

Фондация Пловдив 2019 пуска отворена покана за проектни предложения, които да бъдат финансирани и изпълнени в програмата на Европейската столица на културата, съобщиха кметът Иван Тотев и заместникът му Стефан Стоянов на среща с медиите днес. Вчера двамата се завърнаха от Брюксел, където преди три дни градът ни бе утвърден за арт център на Стария континент. С идеи за съдържанието на културната програма до 2019-та могат да участват всички културни оператори, както български, така и чужди, като принципът за избор на проекти ще е високото им качество, а не откъде идват те, поясни изпълнителният директор на Пловдив 2019 Валери Кьорленски. До броени дни се очаква и отпускането на първите държавни средства за бъдещата Европейска столица на културата. Общо 20 милиона от националния бюджет ще получи Пловдив във времето до сакралната 2019-та, като за тази година са предвидени 1,5 милиона лева. Средствата от държавата са само и единствено за съдържание, уточни Иван Тотев.

Започва изпълнението на програмата ни. То ще продължи и след 2019-та. Ще направим така, че всички, цяла България да се гордее с Европейската столица на културата. Целта ни е през 2019 г. Пловдив да посрещне 3 милиона души. Амбициозна задача, но напълно изпълнима, подчерта градоначалникът. Той допълни, че вече са създадени необходимите контакти с другата Европейска столица на културата през 2019-та- италианският град Матера, работи се и по конкретни съвместни проекти. Досега бяхме сами, вече не сме- имаме партньори, имаме и подкрепата на Европа. Освен мониторинг Брюксел осигурява и специален екип, който да помага на Пловдив в подготовката за 2019-та, завърши кметът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Много ми е интересно как ще скриете ,,очарователните цигански махали „едната от които е до центъра на европейската ни столица както и циганските каруци които кръстосват по важни пътни артерии ????

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина