ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ИзбориНовини

57,9% от българите искат правителство на ПП

40,6%  искат избори

Данните от експресен телефонен сондаж на Галъп интернешънъл сред представителна извадка от 800 души, проведен между 23 и 25 юни показват, че на-много българи искат да се състави правителство в този парламент.

Галъп интернешънъл
Снимка: Галъп интернешънъл

50,5% не одобряват падането на кабинета, докато 48,1% одобряват свалянето на правителството. Данните сочат поляризация и известна консолидация на привържениците на правителството – дошла явно като реакция към начина, по който то бе свалено, както и към момента на свалянето му.

59,2% смятат, че ситуацията е проблем за страната ни, а 35,3% виждат в нея шанс да се избере по-стабилна власт през есента. Останалите се колебаят.

Като че ли надделяват очакванията отново ПП да съставя правителство (40,3%) срещу възможността ГЕРБ да състави такова (18,2%) или други различни формати с трети мандат (дялове под 10%). Никола Минчев пък е получил одобрение – положителните оценки надделяват над отрицателните и са 39%, отрицателните – 31,6%, а неутралните – 19,8%.

Мнозинството от хората – 65,2% са съгласни, че правителството носи собствена политическа вина за падането си, а 33,6% – не са съгласни с това. 51%  не са съгласни с обяснения от типа „имаше преврат от страна на мафията“, 41,6% са съгласни, „свали го Русия“ (19,5% съгласни срещу 72,7% несъгласни) и т.н.

Галъп интернешънъл
Снимка: Галъп интернешънъл

Френското предложение по проблема със Северна Македония не е убедило обществото, че интересите на България са спазени. Отчетливо мнозинство от 59,5% смята, че интересите ни не са отчетени. 25% смятат, че то е отчело в достатъчна степен българските интереси. Останалите се колебаят.

Източник: offnews.bg

Снимки: Галъп интернешънъл

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина