ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Паркирането в Капана минава в специален режим

Превръщат още няколко улички в пешеходни зони

Акция на общинска полиция върви в квартала, 65 акта за неправилно паркиране съставени само вчера

Специален режим за паркиране ще важи от скоро в квартал Капана. В момента върви акция на общинска полиция на място, като нарушителите са наказват поголовно. Само вчера са съставени 55 акта за неправилно спиране, глобите продължават и днес. Така ще е, докато хората не свикнат да не паркират в забранени за това зони. Акцията ще върви и по други толкова невралгични градски зони, където всеки спира както намери за добре.

Промяната в Капана ще дойде с промяна на наредбата. До 12 септември ще бъдат изчистени детайлите и предложението за особен парко режим за квартала ще бъде вкарано за гласуване в общинския съвет.  Зоната ще има статут на Синя зона, но само ценови. Приоритет в концепцията за паркирането в района са живущите там. Те ще имат право да спират колите си в нова зона за автомобили, като идеята е да намалее движението и да се приключи веднъж за винаги с хаоса, който цари там.

Паралелно с изграждането на концепцията бяха избрани и новите улици, които догодина ще станат пешеходни зони. Такава ще е цялата Христо Дюкмеджиев, голяма част от Златарска, няколко пресечки около Железарска.   

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина