ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Катаджии на новото кръгово: Не става!

Проведе се експеримент с паралелно движение на автобус и товарен бус, тапите са неизбежни

Павираният тротоар в съоръжението става част от пътното платно

Експериментът тази сутрин бе проведен с бус и автобус от градския транспорт пред Пътна полицияНе става! Така катаджии коментираха днешния експеримент на новото кръгово движение на Водната палата, който целеше да даде отговор на въпроса колко е тясно платното в колелото и дали то ще доведе до тапи. В опита бяха включени автобус от градския транспорт заедно с пасажерите и товарен бус, които трябваше да минат по дъгата паралелно. Това се случи със скорост от не повече от 15 километра и изключително напрежение за шофьорите. Не, не можа така да се случва движението тук, категорични бяха униформените от Пътна полиция. Въпросното паралелно придвижване направи пълен оборот, който отне изключително много време. В което се образува тапа почти до кръстовището на Чифте баня. А това даде да се разбере, че новото съоръжение вероятно ще предизвиква сериозни задръствания и напрежение.

Тепърва КАТ ще напише предписание за това как трябва да функционира колелото и какво може да се направи за разширението му. Предложението от днес, дошло от един от униформените, е павираната тротоарна част на кръговото да бъде изравнена с асфалтовото покритие и да се превърне в част от движението на моторни превозни средства. Това обаче няма да разреши проблемът с влизането в самия мост. Изнервени от експеримента бяха представителите на фирмата изпълнител. Проектантът не бе на място, но пък имаше куп представители на общината. Въпреки всичко се очаква днес съоръжението да бъде отворено и в двете посоки, като много вероятно е на място да остане екип на Пътна полиция.

Очаквайте още подробности!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

  1. Всеки грамотен шофьор в Пловдив бе наясно от самото начало че проекта ще е провал! Няма място за кръгово движение, но поне се усвоиха пари и се изкара някой лев 😉

  2. КАТ стига са се правили на интересни, защото всеки един такъв проект още на чертеж се съгласува с ТЯХ! Сега ли видяха какво са одобрили? И ако някой ще трябва да „опере пешкира“ – вкоето се съмнявам, нека в кюпа да е и катаджията който е съгласувал проекта за ктъговото!

  3. Защо е проектирано така, че да не могат 2 рейса да карат успоредно?!?! Кой одобрява такива проекти?! Нямало начин… дрън-дрън! В Германия правят чудеса, тук само мизерии. Да извикаме немски проектанти ако трябва

  4. Най-добре да го премахнат това кръгово, и без това не му е мястото там. И всички, гласували този проект и взели пари по него, да ги върнат с лихвите, за да компенсират гражданите за неудобствата.

  5. Според мен кметът е имал добри намерения. Едва ли е очаквал такова некачествено „не“изпълнение. Коя е проектантската фирма и колко стаж има тя и проектантът?! Кои обекти са проектирани и изпълнени от тях?! Някой твърдят, че изпълнението се различавало от проекта! Нека да се накажат хората, които не са си свършили работата – проектантът, изпълнителят или надзорът е виновен се питам аз?! Защо не си го поправят за тяхна сметка?!

  6. Тоя който е проектирал тая пародия да си скъса дипломата и да отива да работи в комунала! А общината никога повече да не възлага проекти на въпросната фирма! Пълен смях!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина