ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Пътуване до Мароко в центъра на Пловдив

На берберско уиски в Стария град

Паулина Александрова
 
Арт клуб Morocco & more е едно нетрадиционно място. Трудно е да се определи статута му – дали е галерия, арт магазинче или кафене. Това е място за изкуството във всичките му проявления – картини, ръчно изработени бижута, картички, инсталации, фигури от дърво, хартия и т.н. На където и да се обърнеш виждаш произведения на изкуството, дори масите, на които си пиеш кафето.
 
Заведението отваря врати преди около 5 години, когато Жана Симеонова започва да работи с Шафлик Субаи – марокански артист, изработващ осветителни тела от папие-маше. Тогава тя е привлечена от мароканската култура и заедно със съпруга си решават да я пренесат в Пловдив. Така се ражда кафене Мароко. Започват да предлагат истински марокански чай, който всъщност представлява вид зелен чай с много мента и захар. В Мароко той се пие в огромни количества по всяко време на деня, заради климатичните африкански условия. Той ободрява и утолява жаждата. В Европа е известен като берберското уиски.

Повече може да прочетете на КАПАНА.БГ
 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. ако така ще атакувате читателките с търговски реклами като в КАТАЛОГ може да си останете … сами!

    „Берберско уиски“ = смЕх, майни! ШотланЦка ракийца! ЧАЙ В МАРОКО??? Вий на кой свят живеете, ма, Е’ла у Долно Лозен аз да та черпа един Дарджийлинг та да ти се изЯ’сни темата

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина