ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовини

Новият областен управител с първи поздрав за официален празник

Ангел Стоев бе назначен на поста от служебното министерство преди броени дни

Новият областен управител на област Пловдив Ангел Стоев поздрави официално хората на културата по повод 24 май. В специално обръщение към учители, ученици, учени, духовници, творци, дейци на културата и всички жители на област Пловдив той заяви, че 24 май е ден, който озарява специално сърцата ни, карайки ни да се чувстваме горди с приноса към световното културно богатство. Ето и цялото обръщение:

Поздравявам Ви по случай 24 май – Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета, култура и на славянската книжовност!

На тази дата честваме силата на словото и просветителския дух, прекланяме се пред великото дело на Солунските братя, отдаваме почит на всички пазители и деятели на науката, културата и просветата. Това е празник, силата на който е закодирана дълбоко в душите ни като българи. Това е ден, който озарява със светлината си сърцата ни, кара ни да се чувстваме сплотени, силни и горди с нашия принос към световното културно богатство.

Нека пазим и предаваме на поколенията обичта към езика и културата ни, стремежа към знание и развитие, за да пребъдем във времето!
Пожелавам на всички крепко здраве, творчески успехи и вдъхновение!

Честит празник!

С уважение,
Ангел Стоев, д-р
Областен управител на област Пловдив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина