ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Героите на деня

Родители очакват образователния министър с жалба в 5 пункта за Харлем Шейк

Майки и татковци говорят за демотивация на учениците и заплахи в Хуманитарната

Image title
Родители на децата от 8 Б клас в Хуманитарната очакват утре новия министър на образованието с жалба в пет точки по казуса Харлем Шейк. Майки и татковци на възпитаниците на Христо Данев са описали в документа ситуацията със скандалната оставка на учителя, погледната през очите на децата и самите тях. Родителите се оплакват, че не могат да се срещнат с директорката Соня Киркова, че има заплахи към децата им, че учениците са демотивирани. Ето и всички пет точки, с които те ще се обърнат до министъра:
1. След случката с „Харлем Шейк” поискахме два пъти среща с директорката г-жа С. Киркова. Единият път беше два дни след танца – получихме отказ. На втората покана (14.03.2013г.) съгласувахме среща на 19.03.2013 г. от 18 часа. За съжаление, г-жа Киркова се скри, изпращайки заместничката си, която се изразяваше с общи думи и не изложи позиция на ръководството.
2.Педагогическата съветничка е заплашвала децата, че ако държат за връщане на г-н Данев (кл. Ръководител на 8б), ще бъдат „разформировани и пратени в други класове”
3. Зам.-директорът г-н Ж. Събев нахлува в час по български и им вменява вината, че „заради лигавщините им, имало всекидневни проверки от РИО, учителките вдигат кръвно, припадат, изнасят ги с линейки и така уронват престижа на училището”. Говорил е за „пистолети и застрелвания”.
4. Рязко е спаднал интензитета на учебния процес по английски.
5. Общо демотивиране на учениците.

Родителите молят за помощта на министъра по изясняване на случая и възстановяване на нормалния учебен процес. Разбира се, и връщане на „доброволно напусналия” под натиск класен ръководител г-н Данев. Очаква се лична среща утре между министър Николай Милошев с майките и татковците, подписали документа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина