ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КриминалеНовини

Близо 7 000 лични карти са подновени през периода на извънредното положение в Пловдив и областта

24 983 лични карти са от началото на годината до момента

24 983 лични карти, 21 069 паспорта и 14 397 шофьорски книжки (СУМПС), валидността на които изтича през настоящата година са подменени от началото на 2020 г към момента.

6 907 лични карти, 5 264 паспорта и 5 330 СУМПС са подновили служителите на сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Пловдив през месец март и периода на въведеното извънредно положение в страната.

Звената на сектора работят в нормален режим, но при въведени строги противоепидемични мерки. Напомняме, че със Закона за мерките и действията по време на извънредно положение срокът на валидност на личните документи, които изтичат в периода 13 март до 31 октомври 2020 г., бе удължен удължава с 6 месеца. В посочения срок на удължаване тези документи ще са валиден идентификационен документ за самоличност само на територията на Република България, но не и в чужбина.

Ако имат неотложна нужда да сменят личните си документи, е необходимо гражданите да спазват задължително противоепидемичните мерки и да влизат в помещенията на службите „Български документи за самоличност“ само по един. Желаещите за подмяна могат да подават и заявление онлайн, ако имат квалифициран електронен подпис.

До края на годината остава да бъдат подменени още около 70 хиляди лични карти.

Срокът на близо 200 000 български документи за самоличност на жители на Пловдивска област изтича през 2020 г.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина